Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Dataskyddsförordningen GDPR

Den 25 maj trädde EU:s nya dataskyddsförordning GDPR i kraft. För idrottsrörelsen innebär detta en mängd åtaganden för att nå målet om en enhetlig behandling av personuppgifter.

Riksidrottsförbundet (RF) har tagit fram en så kallad uppförandekod och ska ses som ett komplement till gällande dataskyddsförordning.  Varje förbund och förening har ett ansvar att informera sina medlemmar om förekomsten av uppförandekoden samt säkerställa att det finns någonstans dit medlemmar kan rapportera missbruk.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har Uppsala BTK kompletterat medlemsvillkor med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har.

Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den nedan. 

UBTK följer SBTFs kompletterande medlemsvillkor som uppdaterats med en integritetspolicy. Av SBTFs "licensinformation för säsongen 2018/2019" framgår också hur licensierad spelare samtycke av personuppgiftshantering fungerar.


RF har publicerat en sida som behandlar all information om GDPR som härrör idrottsrörelsen, där det också finns viktig information och mallar för hur man som förening och förbund ska arbeta för att säkerställa att man handhar personuppgifter på ett korrekt sätt. Vidare erbjuds också utbildning hos föreningarnas lokala SISU-distrikt. Det är av stor vikt att förening per omgående fördjupar sig i den information som finns så att man snarast möjligt kan säkerställa de förändringar som behövs för att säkerställa en korrekt personuppgiftshantering. 

 

För mer allmän information om GDPR hittar du på Datainspektionens hemsida Datainspektionen.


Vill du veta mer om dina rättigheter eller hur UBTK hanterar dina personuppgifter?

Kontakta UBTK via epost This is a mailto link

Uppdaterad: 15 JUL 2018 09:57 Skribent: Emma Persson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala BTK - Bordtennis
Emma Persson, Wivalliusgatan 47
75442 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info