Hoppa till sidans innehåll

Seriestarten

08 OKT 2020 13:01
Den 3 och/eller 4e oktober startade de nationella samt senior-serierna i vårt distrikt.
  • Skapad: 08 OKT 2020 13:01

Denna säsong har vi följande lag i seniorserierna:

A-lag -  Div 3

B-lag - Div 4

C-lag - Div 5 (2st)

D-lag - Div 6 (4st)

 

Samtliga lag har haft seriepremiär och efter helgen kan vi konstatera, inget av våra lag förlorade en enda lagmatch.

Div 3 - Startade med ett dubbelsammandrag, vilket är att man spelar 4 matcher på 2 dagar.  Något som inte förekommer i distriktsserien (Div 4 och lägre) och trots att många av våra spelare kan tävla en heldag så är seriespel en annan påfrestning. 

Vi inledde med att möta ett starkt Upplands Ekeby, där fler av deras A-lagsspelare som senare kommer spela i division 2 var med. Ett fantastiskt spel av alla våra fyra spelare där alla bidrog till en seger på hela 8-4 så var segern ett faktum. 

Vi fortsatte med att på eftermiddagen möta ett också förbättrat Vassunda IF, där Daniel Nilsson var med som vanligtvis lirar i division 1 och brukar ha en jämn kvot där. Många jämna matcher där vi både hade stolpe in och stolpe ut så slutade matchen oavgjort. Ett bra resultat där och Stina går in och vinner i en stenhård och tuff match mot Daniel Nilsson som är helgens bedrift som är värd att lyfta lite extra. 

På Söndagen har vi på pappret 2 enklare matcher. Den första mot Skyttorp och det blev en komfortabel seger även om det inte räckte att lägga in spaden. Seger 8-1. 

I match 2 har vi Stocksunds C-lag, här får vi slita betydligt mer än på förmiddagen och vi märker att det är match 4 denna helg. Seger 8-2 tillslut och vi åker ifrån Alunda med 7 av 8 pinnar.

En fantastisk bra start på serien, men det är många tuffa matcher framför oss så det är bara att kötta på! Målsättningen just nu är att minst hamna i mitten av serien. 

 

Div 4 - besökte Vassundas hall för ett första sammandrag med 2 lagmatcher. 

Match 1 var emot ett svårt Norrtälje, en match vi på förhand skulle bli tuff och att vi skulle få slita. 

Endast 2 matcher slutade efter 3 set där den ena var förlust och den andra seger. Av de fyra 5-setare tog vi 3st och resterande 4-setsmatcher var i mångt och mycket otroligt tuffa matcher. Vi sergrar ändå i slutändan med 8-4. 

I match 2 möter vi Gefle PKs B-lag. Vårt lag har fått upp ångan och mer eller mindre plöjer över motståndarna och vinner med 8-0.

En grym start och rätt riktning mot det mål vi har med att komma topp 2 i denna serie är påbörjat. 

 

Div 5 Norra - Vårt första C-lag som spelar i den Norra femman hade denna helg endast 1 lagmatch emot Uppsala Life IF. Med många varierande resultat i setten så segrar vi ändå stabilt med 8-2. Det som bådar gott inför framtiden är framförallt att vi tog 2 stabila dubbelsegrar! Det kan vara avgörande i jämna matcher. 

Div 5 Södra - Vårt andra C-lag spelade sitt första sammandrag i Uppsala Life arena, med Skuttunge som arrangör. I första matchen möter vi ett väldigt ungt Vassunda lag. Vi har visserligen inte heller hög ålder i vårt lag men är på ett par nivåer högre i denna match och vinner otroligt stabilt med 8-0.

I match 2 möter vi ett betydligt tuffare Norrtälje, där de flesta spelat div 4 eller 5 ett antal år. Norrtälje startar bästa och tar ledningen, men bjuder vi upp till dans och svänger om och har 5-3 innan dubblarna. Med varsin dubbelseger är matchen fortfarande väldigt öppen. Vi förlorar först en skiljematch, men vinner nästa. Men vi håller igen och en skön serger är vår med 8-6. 

Med båda våra div 5 lag har vi en målsättning att komma topp 3, även om det finns flera tuffa och starka lag.

 

Div 6 Norra - I denna serie startade vi med ett derbymöte. Vårt ungdomslag som lirar i div 6 mötte ett av våra vuxengruppslag. Vuxenlaget startar bäst och tar komandot i de 2 första matcherna. Sedan blir det desto jämnare och innan dubbeln står det 3-3. I dubbeln har vi en otroligt jämn match där ungdomarna drar längsta strået och vinner i skilje. Tillslut så slutar matchen 5-5. 

Div 6 Östra - Även i denna serie var det en match denna helg. Efter en knakig start mot Upplands Ekebys C-lag, så märker man att våra killar har tagit några kliv sen förra gången de spelade serie och tog en stabil seger mde 6-2.

Div 6 Västra - Även här har vi endast 1 lagmatch första seriehelgen. Ett nykomponerat lag där 2 spelade div 6 förra säsongen och två är nya i laget. Även här möter vi ett Norrtäljelag, med en av sina yngre talangfulla tjejspelare. Vi hamnar i underläge direkt, men har innan dubbel 3-3. I dubbeln märker vi att det är något vi behöver träna lite mer på inför nästa seriesammandrag där det blir 0-3 förlust, trots några jämna set. Resten av matchen följs lagen åt och det slutar på 5-5. 

En bra start även för våra division 6 lag, där vi hoppas att ett par av dem ska kunna kriga om en medaljplats i serien och ta klivet uppåt. 

 

Nästa seriehelg är 17-18:e oktober, för alla lag utom vårt A-lag som har nästa i november. 

Skribent: Emma Persson
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Uppsala BTK - Bordtennis
Edith Södergrans gata 7
75460 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info