Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-SM

08 OKT 2020 11:49
17-20:e september gick ett från föregående säsongs Ungdoms-SM av stapeln.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2020 11:49

Vi rullade ner med tåget redan onsdagen den 16:e till Karlskrona. 

Ett laddat gäng på väg ner där spelarna ville springa in och träna i hallen direkt efter ankomst.

På torsdagen inleddes gruppspelet där ingen match var enkel. Två av våra fyra spelare tog sig vidare ur gruppspelet men föll sen i första slutspelsmatchen. 

Sen var det direkt upp i sadeln igen för att spela dubbeklassen. Manne och Liam krigade sig igenom omgång 1 i cupspelet i en spännande 5 setare och var då klara för nästa omgång som spelades dagen efter (fredagen). 

Även Kristian och Ludvig tog sig vidare från omgång 1 i en oväntad komfortabel 3-setare, men även där fanns det nagelbitare med spänning i set 2 och 3. 

På fredagen var det först lite sovmorgon då HJ/DJ 17 hade sitt gruppspel. Våra lirare var ändå uppe och iväg till hallen i bra tid och hann med en hel dels träningsspel innan det var dags för omgång 2 i dubbelspelet som gick framåt tidig kväll.

Liam och Mannes väl ihopspelade motståndare blev tyvärr övermäktiga för våra killar, som tackade för sig och avslutade ändå ett bra första SM. 

Kristian och Ludvig mötte i omgång 2, precis som i omgång 1 och som de själva är, ett dubbelpar med en materialspelare. Denna materialspelare var även i samma grupp som Ludvig under poolspelet och trots seger i den matchen visste vi att det var en lurig spelare med en egen teknik och spelstil med sitt material. 

Denna match svängde mycket och frågan är om det var spelarna, coachen, vi andra från klubben på läktaren eller föräldrarna hemma som följde matchen så gott som det gick på webbsändningarna som var nervösast. Krigandet gav utdelning och killarna vann i skiljesettet.

Nu var de kvar i tävlingen och på lördag kväll var det dags för kvartsfinal i dubbelklassen. 

I kvartsfinalen stod motståndet av duktiga Noa Dahlström ifrån Kalmar och Hugo Nylén ifrån Askim (göteborg). En match som på pappret vi var i underläge men i verkligheten en 50/50-match. 

Vi tog ledningen relatvit enkelt med 2-0, sedan började motståndarna förstå sig på Kristians materialsspel och vände ganska snabbt upp till 2-2 i set. Skiljesettet skulle bli allt annat än ojämnt. Alla fyra killar krigade på riktigt bra och ena stunden ledde våra killar med 1 poäng och andra stunden ledde motståndarna med 1 poäng. Till slut drog dock motståndarna det längsta strået och vann med 12-10 i skilje. En tung förlust då, men en otroligt bra insats och bra spel genom hela dubbelturneringen. Efter middagen tyckte då våra spelande killar samt Dima som var med som en av coacherna att det var fördigdeppat och körde någon timmes träning i hallen. :)

 

En fin täving, rolig upplevelse såväl för spelarna som ledarna. 

 

Deltagande spelare:

Ludvig Lee Hörnell, Kristian Shoar, Manne Grähs och Liam Tideman.

Deltagande ledare:

Daniel Engström, Emma Persson och Dima Schevchenko

Skribent: Emma Persson
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Uppsala BTK - Bordtennis
Edith Södergrans gata 7
75460 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info