Hoppa till sidans innehåll

Uppsala BTK rekryterar

24 MAJ 2021 11:19
Efter långt letande och mitt i en pandemi har vi nu landat med att anställa en ny huvudtränare till Uppsala BTK som startar augusti 2021.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2021 11:19

Sen vi hösten 2018 fick till den bordtennishall vi idag har så har vi växt så det knakar och vi har redan från 2019 letat efter en heltidstränare som satsar på yrket och som har erfarenhet och kompetens att driva klubben framåt.

I början av 2020 tecknade destination Uppsala och Svenska bordtennisförbundet ett avtal om att flera olika SM-tävlingarna ska arrangeras i Uppsala under år 2021-2024 och där vi, Uppsala BTK, är föreningen som kommer vara med och arrangera dessa tävlingar.
Som förening ser vi det som en bra möjlighet att jobba med evenemang långsiktigt framåt och har sett det väldigt viktigt att få till en stabil tränarstruktur så att styrelsen kan lägga ännu mer fokus på detta arbete, det tror vi kan bidra till att öka intresset för sporten lokalt och göra att vi växer ytterligare.  

Vi har genom åren haft många bra tränare, som en del även är kvar framöver, men vi är övertygande att helheten och förutsättningarna för våra bästa spelare att ta nästa kliv nu ges ännu större möjlighet.  

Därför har vi glädjen att meddela att vi anställt Yijie He som tränare på heltid med start augusti 2021. Yijie är pingisfostrad i Kina men kommer senast ifrån Mariedals IK där hon varit tränare de senaste 4 åren och även haft träningarna på Borås pingisgymnasium. Yijie kom till Sverige för 10 år sedan som elitspelare och har spelat i de högsta damserierna för flera svenska klubbar. Hon satsar nu på en tränarkarriär och är utbildad steg 2-tränare i Sverige. Även om hon nuförtiden inte lägger mycket tid på sin egen pingis hade hon hela 11-0 i matchkvot i damernas näst högsta serie säsongen som var.

  

Yijie säger själv: Det är kul att börja ett nytt jobb och att arbeta med många nya spelare vilken jag uppskattar. Samtidigt är det spännande för mig att jobba med olika grupper med en välfungerande struktur. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba i Uppsala i höst och jag tror det kommer att bli kul och bra!   

Vi ser med spänning fram emot kommande säsong med Yijie i vårt tränarteam. Yijie kommer att jobba heltid och främst ha hand om A+B+Vuxengrupp samt pensionärerna. Yijie kommer också bl.a. att vara med på 1-2 tävlingar/serie per månad som coach.  

 

Med vänliga hälsningar

Emma Persson Ordf. Uppsala BTK 

Skribent: Emma Persson
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Uppsala BTK - Bordtennis
Edith Södergrans gata 7
75460 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info