Hoppa till sidans innehåll

Seniorserien är igång

13 OKT 2019 20:21
Första sammandragshelgen i distriktets seniorserie har gått av stapeln.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2019 20:21

Klubben har hela 8 lag totalt i seriespel fördelat som följer:

A-laget - Div 4

B-laget - Div 5

C-lagen - Div 6 (6st lag här)

 

En del av våra spelare har kört seriespel länge och för en del är det första eller andra säsongen på länge. Men riktigt kul med så många igång. 

Div 4

Vårt A-lag arrangerade seriens första sammandrag i UTK-hallen i lördags. Lagledare Niklas som är skadad tog platsen som coach på bänken. 

I första lagmatchen mötte man Örbyhus IF som förra säsongen spelade och åkte ner ifrån div 3. En tuff och jämn match som tillslut slutade 7-7.     

I match 2 mötte man ett lite försvagat Tärnsjö BTK som senaste säsongerna legat på övre halvan i serien. Vårt gäng tog chansen och vann övertygande med 8-1. Tre pinnar i första sammandraget.

Charlotta, Valle, Ludvig och Sebastian stog för spelet.

 

Div 5

Vårt B-lag hade även sitt första sammandrag i Uppsala, men i Sunnersta som arrangerade det första sammandaget.

I första matchen möter man Sunnersta med ett lag med spelare som tidigare år spelat i div 3-5. Man gör en stark insats där man framförallt tar båda dubblarna och matchen slutar 7-7.

I match 2 möter man Örbyus B-lag, där 2 av spelarna förra säsongen spelade för Harbo IF och hade rejäla plusskvoter i denna serien. En fantastiskt stark insats, trots att man här förlorar båda dubblar, men tar tillslut sista matchen i skilje och vinner med 8-6.

Tre pinnar även för B-laget i första sammandraget.

Manne, Kristian, Dima och Frederik stod för spelet.

 

Div 6:1

I div 6:1 har vi 3 av våra 6 C-lag. 

UBTK C1, ett av våra lite mer rutinerade vuxenlag visade direkt sin nivåa och vann båda sina matcher med 6-0, 6-0. Spelade gjorde: Marcus, Magnus och Tonie. 

UBTK C3, där våra grymma pensionärer kör hade en tuff start där de först mötte UBTK C1 och sen Sunnersta D1 där flertalet av spelarena förra året spelade i division 5. Tyvärr förlust i båda matcherna 0-6 och 1-6. Spelade gjorde Ingemar, Torbjörn och Niklas.

UBTK C5, ett av våra vuxenlag som körde sin första seriesäsong förra året där de hade en tufft år har nu kommit upp en nivå. I första matchen möter man Örbyhus IF C som förra säsongen spelade i division 5 gör man en riktigt bra match och tar 1 pinne, dvs 5-5. Även match två blir en tajt match men där man stabilt knyter ihop säcken i sista matchen och segern är ett faktum 6-4 till UBTK. Spelade gjorde Jan, Roger och Fredrik.

 

Div 6:2

I div 6:2 har vi också 3 av våra  C-lag. 

UBTK C2, Här har vi det första av våra 2 ungdomslag i division 6 med en lagledare som möjlig inhoppare. Här har vi både några av våra äldre ungdomar men också vår yngsta spelare som kör seniorserie. Efter 1 lite tajtare match mot Startos och en lite bekvämare mot Sunnersta D3 så kunde man till slut åka hem med 2 vinst, dvs 4 pinnar. Spelade gjorde: Vilhelm, Ayyan, Vidar och Jimmy. 

UBTK C4, Här har vi det andra av ungdomslagen i division 6. De sopade banan med motståndarlagen coh toppar just nu serietabellen med endast 3 förlorade set. Spelade gjorde Liam, Simon och Orvar.

UBTK C6, Vårt sista rena vuxenlag, som började spela i klubben förra året och ger sig nu in i seriespelet. En rätt tung start för laget, men värt att notera är att de förmodlien mötte de 2 topplagen i denna serie. Med lite mer matchträning så kan de bli ett gäng tuffa lagmatcher. Spelade gjorde Mia, Rickard och Martin. 

Skribent: Emma Persson
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Uppsala BTK - Bordtennis
Emma Persson, Wivalliusgatan 47
75442 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info