Hoppa till sidans innehåll

Slutord för säsongen

24 JUN 2019 16:55
En härligt säsong är slut, en säsong som har givit mycket möjligheter och utmaningar är till enda.

Denna tid för ett år sedan var vi ca 90 aktiva spelare i klubben som tränat under vårterminen och nu har vi varit ca 190st, alltså 100 ytterligare
  • Skapad: 24 JUN 2019 16:55

 

Hur har vi kommit hit på så kort tid?

 

Jo, i början av höstterminen fick vi äntligen klart att vi skulle byta hall till den hall vi är idag i, UTK-hallens bordtennishall. 

Detta har gett otroligt många möjligheter, som pensionärsträningarna som tog fart ordentligt efter nyår, nyligen startade parkingsonträningar som vi hoppas tar fart mer under hösten och viss skolsamverkan på dagtid, något vi tidigare inte haft möjlighet när vi varit i en skolhall. 

Våra kvälls och helgsträningar/aktiviteter har också ökat och fler grupper har blivit fulla. Vi har ökat mycket både på barn och ungdomssidan men även på vuxna spelare, där vi haft ca 30st på tränarledda träningar. Alla dessa delar är en bidragande orsak till att vi kommande säsong kommer ha hela 9 lag i senior-series-systemet. 

A-laget i div 4, B-laget i div 5 och hela 7 c-lag i division 6 som är den lägsta serien. I division 6 kommer det vara ett pensionärslag, tre vuxenlag och tre ungdomslag/blandlag. Och förutom alla de spelarna så har vi många sugna ungdomar som går framåt hela tiden och som kommer spela ungdomsserie kommande säsong och säkert göra något inhopp i seniorserien.

 

Vår nya hall har också gett stora utmaningar, framförallt ekonomiskt och organisatoriskt. Vi har en årshyra som är betydande högre än tidigare och att vi framförallt behöver ha en annan buffert för att ha en bra likviditet även innan driftstödet som vi kan söka via kommunen betalas ut. Vi har även satsat med en anställd på ca 70 %, det är svårt att öka volymen utan att ha någon som jobbar med rekrytering på ett annat sätt än vad man har möjlighet att göra utan någon huvudtränare.  Styrelsen jobbar därför mycket med hur vi kan få in mer pengar till föreningen utan att höja träningsavgifter m.m. 

 

Vi vill tacka för denna säsong och inom en dryg vecka så kommer höstens tider, grupper m.m att skickas ut och läggas upp på hemsidan för anmälan.

 

 

Vi önskar er en trevlig sommar så länge.

 

 

Med vänliga hälsningar

Emma Persson

Ordf. Uppsala BTK

Skribent: Emma Persson
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Uppsala BTK - Bordtennis
Emma Persson, Wivalliusgatan 47
75442 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info